pasfoto Rudy Luiten
Rudy Luiten
Wie is Rudy Luiten?

Rudy Luiten heeft een passie voor het web en app-ecosystemen. Het web heeft wat magisch. Met slechts een aantal regels code is het mogelijk om je verhaal te delen. Het web staat nooit stil. We hebben afscheid genomen van bepaalde technieken zoals Adobe Flash en oude technieken opnieuw uitgevonden (Hallo AJAX en responsive design). Een app is een mooie verrijking op het bestaande web en biedt een alternatieve manier om informatie en mogelijkheden aan te bieden.

Het web en de app-ecosystemen zijn constant in ontwikkeling en veelal een onderdeel geworden van core-dienstverlening van diverse bedrijven. Het is ondenkbaar om een dienst of product op te zetten in 2016 die niet gebruik maakt van web-componenten. De afgelopen 15 jaar is Rudy ontwikkeld in de persoon die de vertaalslag tussen de behoeftesteller (business) en de daadwerkelijke IT perfect kan maken.

Wat houdt Rudy nog meer bezig?

Naast web is Rudy vooral geinteresseerd in reizen, plezier hebben, zijn gezin en vooral genieten van het leven. Hoog op de verlanglijst staat dan ook het maken van verre reizen met het gezin.

Rudy op webhero.nl

Hieronder tref je een aantal belangrijke onderwerpen die terug te vinden zijn op deze site. De onderwerpen geven wat meer informatie over ontwikkelde producten, gebruikte technieken, best practices en andere zaken, maar geven geen volledig beeld van alle verrichte werkzaamheden en kunde. Het is puur een selectie. Werk uitgevoerd in loondienst wordt sowieso niet getoond.

 

Cursussen en opleidingen

De afgelopen jaren heeft Rudy diverse inhouse trainingen gevolg, maar ook gegeven. Gegeven training: BiSL, gebruik social media, interactie design, responsive design, diverse trainingen rondom het gebruik van diverse core systemen

Opleidingen
genoten opleidingen

1999- 2003                   HBO Informatica & Informatiekunde, Haagse Hogeschool Den Haag

Propedeuse in één jaar behaald.

De gehele studie gevolgd in duale vorm bij ING Nederland. Geslaagd in 2003.

1997- 1999                   HBO Informatica, Haagse Hogeschool Den Haag

1993- 1997                   HAVO, Interconfessionele Scholengemeenschap het Westland, diploma d.d. 10-6-1997.

Werkervaring

1999 - 2008

Application Designer
ING

Voor ING Nederland zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd gedurende een periode van acht jaar. Je kunt hierbij denken aan het standaardiseren van het ING Intranet, alsmede de rol van hoofdontwikkelaar wat betreft de portal ING.com, maar vooral het vertalen van business naar IT wat veelal leidde tot het inrichten van een project of het wijzigen van een bestaand proces.

 

Naast projecten, advies en development heb ik het laatste jaar ook opleidingen gegeven op het gebied van contentmanagement.

 

Tools, methoden en technieken: Prince II, Functioneel Ontwerp, Technisch Ontwerp, Lotus Notes, Javascript, ColdFusion, Photoshop, CSS.

2008 - 2010

Application Architect
Nederlandse Mededingings Autoriteit - NMa

Bij de NMa heb ik mijn vooral gefocust op het leveren van added value wat betreft gebruik en inzet van core applicaties, het aanpassen van bestaande processen en het gebruik van ITIL binnen de IT-organisatie. Tevens heb ik het zaakregistratiesysteem omgezet naar een web-enabled systeem en is er een primair SharePoint systemen ontwikkeld voor de consumentenautoriteit waarmee zij door middel van workflows een kennisbank konden beheren.

 

Ook is er een ochtendprocedure ontwikkeld om meer grip te krijgen op de bestaande IT systemen en tijdig te kunnen reageren op defects.

 

Tools, methoden en technieken: Prince II, ITIL, BiSL, Functioneel Ontwerp, Technisch Ontwerp, Lotus Notes, Javascript, .NET, SharePoint, Photoshop, CSS.

Contact opnemen?

Skills

Agile / Scrum

Iteratief, adaptief en transparant werken is nooit een uitdaging geweest. De basis van deze werkwijze is in het scrum framework vastgelegd. Rudy is een Professional Scrum Product owner. Een rol die prima bij Rudy past.

HTML / CSS / JS

Sinds 1998 bezig met het ontwikkelen van websites en webapplicaties. Gestart met HTML 3, vervolgens HTML4 en xHTML en inmiddels actief met HTML 5.
In het begin plaatsten we opmaak nog in de code. Dankzij CSS ontstond er een onderscheid tussen opmaak en code. Inmiddels is CSS zo ver gevorderd dat de noodzaak van afbeeldingen voor design steeds meer afneemt. Voornamelijk bezig met CSS2 en CSS3 in combinatie met javascript.

Photoshop

Bij het ontwikkelen van websites en webapplicaties behoorde ook de mogelijkheid tot het vormgeven van de betreffende sites / applicaties. Inmiddels zijn deze twee skills behoorlijk gescheiden. Een uitzonderlijke positie dus. Ooit begonnen met met Photoshop 4.0 en werk nu met Photoshop CS 6

Projectmanagement | Prince II

Al jaren werkt Rudy Luiten met Prince II. Deze methode voor projectmanagement bestaat uit een mooie set van best-practices en is prima inzetbaar in vrijwel alle type projecten. Als projectleider van uitbreidingen op diensten en producten tot aan het wijzigen van infrastructuur en het inrichten van een geheel nieuw SharePoint 2010 platform; ongeacht inhoud en omvang; Prince II bewijst iedere keer een verstandige methode te zijn om grip te houden en tijdig te kunnen sturen.

App development

Hedendaags zijn er twee enorme ecosystemen, namelijk iOS en Android en een aantal kleinere ecosystemen zoals Windows Mobile 10 en Blackberry.
Om zorg te dragen dat een app werkt in alle ecosystemen worden apps ontwikkeld in HTML 5 in combinatie met javascript.

Relatie Management

Het opstellen van SLA's; het zorgdragen voor een luisterend oor (vertalen van wensen en ongenoegen) en het nakomen van afspraken zijn key in de rol van relatiemanager. Rudy is een gedreven relatiemanager geweest voor een dynamische en snelle organisatie waarin vernieuwing en verbetering hoog in het vaandel stond. Bij het oppakken van de rol bleek de relatie flink bekoeld. Rudy is erin geslaagd om de relatie substantieel te verbeteren en uit te laten bloeien tot een hechte en fijne samenwerking waarbij open en transparant sleutelwoorden zijn geworden.